Skapa liv och personlighet i hemmet med abstrakt konst

0
1054

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Original oljemålningar med klara färger har utsmyckat väggarna i folks bostäder i århundraden. Oljefärgerna är livfulla, och skapar en autentisk känsla. Men ett porträtt av någon gammal adelsman, eller naturromantiska landskapsmotiv känns inte längre särskilt modernt. Om du har inrett dit hem modern, med moderna möbler och tidsenlig stil, så passar det som regel bättre in med abstrakta motiv. Med abstrakt, ”modern” konst, menas nonfigurativ konst, som inte föreställer något specifikt. Motiven är öppna för förtolkning, och ger ägaren av målningen en möjlighet till att subjektivt utrycka sin personlighet genom konsten.

Kan medelsvenssons plånbok vara med?

Visst finns det originalmålningar med abstrakt konst, som har en prislapp som ängar sig mera till investerare av större format, än till den inredningsintresserade medelsvensson. Den holländskamerikanska konstnären Willem de Koonings målning ”Interchange” blev i september 2015 sålt för den svindlande summan 300 miljoner dollar. Som tur är behöver inte intressant och vacker konst kosta helt så mycket, även om originalmålningar med kvalitet ofta kostar en slant. På galleriet Mynewart.se har de exempelvis ett stort utbud av originaloljemålningar, med abstrakta motiv av hög kvalitet, till priser som de flesta svenskar har råd till. Du finner deras utbud av tavlor via länken.

Skapa balans i rummet

Förutom att nya, fina originalmålningar kan vara med till att skapa ett samtalsämne med dina gäster, så kan de vara med till att skapa estetisk balans i rummet. Har inredningen i ett rum nedtonade färger, med stora rena linjer? Då er det en fördel att liva upp med klara gröna växter, samt väggkonst i klara och livfulla färger. Motiv som dels skapar en färgbalans, men som också berättar en historia medverkar i dessa fall till estetisk trivsel. Har rummet däremot möbler, mattor eller annat i färggranna färger och mönster? Då är det mera lämpligt att välja nedtonade motiv på väggarnas tavlor, och viktigt att inte har för många tavlor på liten yta. Om sistnämnda är fallet, så gillar den som inrett och bor där som regel färg, liv och rörelse. Även om tavlorna i dessa fall alltså rent estetiskt bör fylla mindre, är det ändå en fördel om det är oljemålningar. Detta eftersom även nedtonade färger har mera liv på så sätt, jämfört med tråkiga, opersonliga tryck.

DELA