Därför reser så många familjer till Thailand

0
1047

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

När det gäller resor utanför Europa, är Thailand allt jämt svenskarnas favorit. Ca. 350 000 svenskar besöker nämligen resmålet varje år, det motsvarar ca. hela Malmö stadsbefolkning.  Men vad är det egentligen som gör att Thailand har blivit så populärt? Landet ligger ju trots allt nästa helt på andra sidan jorden. Här kommer ett par förslag på möjliga orsaker till fenomenet.

En stor mängd paradis-linkande öar

Ett av det resmål som toppar flera listor när det gäller svenskarnas resvanor, är Phuket. Phuket är den största ön i Thailand, och är likaledes en provins i kungariket. På Phuket hittar man fantastiska stränder såsom Karon Beach, Kata Beach, Nai Harn Beach och turistfällan Patong Beach. En annan berömd Thailändsk paradis ö är Koh Phi Phi Lee. På denna ö finns Maya Bay, vilket är strandområdet där man spelade in kultfilmen ”The Beach” med Leonardo DI Caprio i huvudrollen. Efter att filmen släpptes i sluitet av 90-talet, blev stranden så populär att man som regel får lov att trängas med många andra om man besöker den. Så är det fortfarande. Bland andra paradisliknande öar på Thailand kan nämnas Ko Yao Noi, Koh Phangan, Ko Lipe och Ko Tarutao. Vita stränder, på turistvänliga orter med billiga drinks och aktiviteter, lockar miljontals turister varje år.

Bangkok och Buddhistisk kultur

Thailändarna, och de många invånare som jobbar i turistindustrin, är världsberömda för sin gästfrihet och har enorm erfarenhet av att erbjuda turister det dom vill ha. Om man inte nöjes med sol och bad, och avslappning i världsklass, har Thailand dock mycket mera att bjuda på. Bangkok, som är Thailands huvudstad, är en av världens snabbast växande storstäder. Ca 20 miljoner turister besöker Bangkok årligen, och bjuder på många kulturella upplevelser samt shopping i världsklass. Man kan med fördel köpa en paketresa med olika upplevelser, när man skall till Bangkok. Exempelvis asiatours.se erbjuder paket, där du, förutom att uppleva storstadens puls, når att uppleva en hel del annat. Det handlar om exempelvis marknaden i Varodot, Elephant Care, kulturbyn Baan Tong Luang Hill och Elephant Poo Poo Paper Park. Thailand kan helt enkelt erbjuda något för alla, och eftersom resmålet har blivit så populärt, så finns det ett stort utbud av olika resor och flygavgångar att välja mellan, och i olika prisklasser.

DELA