Så skaffar du dig ett trendigt badrum

0
803
Så skaffar du dig ett trendigt badrum

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Är du en smula trött på ditt gamla badrum? Det spelar egentligen ingen roll om man satsar på naturtrender eller önskar sig ett badrum inspirerad av det där lyxiga hotellbadrummet från senaste semestern. Med några enkla handvändningar och det rätta badrumsmöblerna kan du göra stor skillnad.

Vad har du redan i hemmet?

Innan man bestämmer sig för en dyr och tidskrävande totalrenovering av sitt badrum är det en god idé att kontrollera vad man har att tillgå redan i hemmet. Även om badrummet känns gammalt, omodernt och trist finns det mycket man kan göra bara genom att ändra på några små detaljer.

Det går att måla om, dekorera på nya vis eller tillföra spännande detaljer som man inte förväntar sig i ett sterilt och färgfattigt badrum. Varför inte dekorera med lite plantor, sätta in en prydnadshylla eller måla ditt badrumsskåp i en ny spännande färg?

Oväntade färger och former

Att leka med färg och form är av någon anledning betydligt mindre vanligt i inredning av badrum än i andra delar av huset. Ett skåp eller badkar i en skarp färg som rött eller grönt bryter verkligen av från de vita eller dämpade naturfärger som vi är vana att se i svenska badrum. Hemligheten är att inte gå överstyr och fylla hela rummet med grälla färger. Ett badkar eller badrumsskåp som verkligen agerar färgklick i rummet gör mycket för helheten.

På samma sätt kan man överraska genom att ge traditionella detaljer helt nya former. Detta kan åstadkommas genom att själv snickra ihop eller modifiera existerande möbler men vanligare är att man letar efter designad badrumsinredning med unik design. Här är det viktigt att man har ett bra grepp om de förutsättningar man har att rätta sig efter. Har man ett mindre badrum kanske det inte är helt lyckat att introducera vissa typer av formade föremål. Ett cirkelrunt badkar på en upphöjd plattform ser mycket exklusivt ut i ett större badrum men för den mer trångbodda gäller det att vara kreativ och hitta detaljer som är både formmässigt spännande och platsbesparande.

Snegla på trenderna

Modet kan svänga tvärt men inom badrumsinredning är svängningarna inte riktigt lika snabba då de flesta faktiskt inte har möjlighet att designa om badrummet varje år. För närvarande är populära trender antikt och viktorianskt inspirerade badrum med marmor och rutiga mönster, marina färger samt guld och metalliska toner. En snabb sökning online kan ge exempel på dessa och många andra trender. Som vanligt når man det bästa resultatet genom att låta sig inspireras men inte försöka kopiera ett helt koncept rakt av.

 

DELA