Köpa säng – så här väljer du rätt

0
484

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Börjar din gamla madrass ge upp eller ska du flytta till en ny bostad? Att köpa en ny säng kan vara aningen förvirrande, eftersom det finns mängder av olika modeller att välja mellan. Hitta den perfekta sängen för dig med våra enkla tips.

  1. Välj storlek

Börja med att bestämma hur stor sängen ska vara. Mät noggrant hur stort rummet är och räkna ut vad som passar bäst i ditt sovrum. Glöm inte att även kontrollera höjden. En del sängar är väldigt höga och passar bäst med nattduksbord i samma höjd.

  1. Välj modell

Vill du ha en ramsäng eller en kontinentalsäng? En ramsäng består av en stabil sängram, en madrass och eventuellt en bäddmadrass, medan en kontinentalsäng består av tre madrasslager och därför är högre. En ramsäng är ett praktiskt och prisvänligt alternativ medan en maffig kontinental säng erbjuder extra komfort.

  1. Välj madrass

När du vet vilken typ av säng du vill ha är det dags att välja madrass. Om ni är två som ska sova i sängen är det bäst att ni väljer en som passar båda. Välj en madrass som känns bekväm, men som även passar din tyngd och kroppsbyggnad. För ultimat komfort ska ryggraden vara i en rak position då du sover. Om madrassen är för hård eller för mjuk böjer du ryggen i en onaturlig ställning som i längden kan ge upphov till smärta eller stelhet i kroppen.

  1. Välj bäddmadrass

Avsluta med att välja en lämplig bäddmadrass. Bäddmadrassen skyddar din säng mot fukt och bakterier och bidrar med ökad komfort och stöd för ryggen.

Det är viktigt att välja en bekväm säng som är rätt för din kroppstyp. En högkvalitativ säng håller i flera år och förbättrar din sömnkvalitet. Många väljer att ta ett billigt lån för att investera i en bra säng. Tryck här för mer information om hur du kan ansöka om snabblån online.

DELA