Home Hemmet 3 tips för att förenkla din bostadsjakt

3 tips för att förenkla din bostadsjakt

0
3 tips för att förenkla din bostadsjakt

Det har blivit dags att flytta eller att hitta din allra första lägenhet. Bostadsmarknaden kan lätt bli en djungel, och det kan vara svårt att hitta en hyreslägenhet som matchar de föreställningar och krav du har på ett boende. Bostadslistan har samlat ett par handfasta tips som gör din jakt på drömlägenheten lite lättare:

Ha ett öppet sinne

Det är lätt att låsa sig för mycket till ett speciellt boende eller en boendeform när man letar efter en bostad som uppfyller alla krav. Är du ute efter att köpa ett hus, en lägenhet, eller letar du efter en hyreslägenhet? Ofta gäller det att vara öppen för att testa olika stadsdelar och områden och att kanske vara beredd att hyra i andra hand om den optimala bostaden inte skulle dyka upp i tid till terminsstarten eller före sommaren. Det kan vara en god idé att ta en promenad i ett nytt område och se vad det erbjuder av t.ex. inköpsmöjligheter, parker och aktiviteter – kanske kommer man fram till att det är riktigt trevligt och kan tänka sig att utvidga sin bostadssökning till att inkludera området. Om en lägenhet ligger mindre centralt kan det kännas besvärligt – men tänk på att du ofta får ”mer för pengarna” lite utanför stadskärnan och att du med största sannolikhet bor närmare friluftsliv, naturreservat och kanske till och med vatten om du bor lite utanför staden.

Kolla bostadsmarknaden ofta

Det råder stor konkurrens på bostadsmarknaden och det gäller att vara redo att slå till när den rätta lägenheten dyker upp. Kontrollera hemsidor, annonser och internetforum ofta och ha möjlighet att vara först till kvarn när det kommer nya lediga lägenheter. Detta är förstås extra viktigt i städer där det är populärt att bo, t.ex. i storstadsregionerna och studentstäderna där det är en tufft att få en hyreslägenhet.  Ett bonustips är också att redan ha ett färdigskrivet brev med en presentation som berättar om dig själv vilket ökar chansen att just du får hyra lägenheten.

Samla ditt bostadssökande på en sida

Det blir svårt att få överblick över sitt bostadssökande när man letar i allt för många kanaler. Det allra bästa är om du kan samla ditt bostadssökande på en plats där alla lediga hyreslägenheter på marknaden dyker upp. På Bostadslistan kan du lägga upp en bevakning på den typ av lägenhet du är ute efter utifrån antal rum, storlek, geografisk plats och hyreskostnad och därmed vara redo att slå till direkt när det dyker upp en hyreslägenhet som du tycker om. Upprätta dig gärna med vår BostadsAgent – på så vis kan du vara säker på att vara den första som får tips om nya hyreslägenheter som upprättas i ditt område. Du får ett mail i inkorgen så snart nya objekt kommer upp som matchar din sökning. Smart va?