Så väljer du din nästa Laptop!

0
246

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Ingen av oss kan leva utan datorer I dagens samhälle. Räkningar, shopping och till och med brev, sköts numera genom dataskärmen och tangentbord. Men samtidigt dras vi till mindre och mindre skärmar, och vill gärna slippa att ha stora klumpiga maskiner stående på skrivbordet. Då kan det vara dags att överväga att slopa den stationära och skaffa en bärbar laptop.

Varför välja en laptop?

En laptop kan ge dig en elegans och stilrenhet som en stationär datorn kanske inte ger, samtidigt som den är lätt att plocka bort vid behov. På så sätt kommer du närmare det minimalistiska hem du kanske eftersträvar. En laptop är också perfekt när du jobbar delvis hemifrån och behöver ta med dig dator fram och tillbaka på ett enkelt och bekvämt sätt. Om du ska sitta på café, eller jobba på tågresor, så kan det också vara skönt att stila med en snygg och smidig laptop, gärna med gott om batteritid, så att du inte behöver slåss om uttagen. Laptoppens tyngd påverkar också om du vet att du kommer att vara mycket på resande fot.

Vilken laptop behöver du?

Du kan köpa laptops I alla prisklasser idag. Det som bestämmer vilken du ska välja, är förutom din ekonomi, vad du ska använda laptoppen till. Om du I första hand kommer att använda den till att skriva I Word och skicka e-post så kan du nöja dig med en enkel och billigare laptop. Men om du kommer att behöva använda bildbehandling, eller spela spel, så kräver det mycket I datorn I form av CPU, antal GB RAM-minne och processorkapacitet.

Därför ska du köpa begagnat

Det är hög tid att vända utvecklingen i samhället, inte bara när det gäller elektronik. Vi bör gå tillbaka mer till den tid då inte produkter tillverkades för att gå sönder fort, utan där vi behåller och reparerar det som redan tillverkats och låter bli att slösa ytterligare onödiga resurser. Idag kastas produkter för miljoner på soptippar runt om i Sverige och detsamma gäller för resten av världen. Genom att sluta slänga fungerade elektronik-produkter och lämnar in dem till reparation skapar vi inte bara ett bättre samhälle för de som kommer efter oss, vi skapar också nya jobb och slipper betala så mycket när vi behöver nya saker, exempelvis datorer. Du kan hitta en återförsäljare för nästan alla typer av elektronik idag, inklusive din nästa laptop, och få garanti på köpet.

DELA