Använd semestern till tråkiga vuxensaker

0
1729
Använd semestern till tråkiga vuxensaker

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Väldigt många barnfamiljer med barn i skolåldern har sportlov från vecka 7 till vecka 10 och höstlov vecka 44. Det är dock inte alla som har turen att ha semester, även om de har barn som har ledigt från skolan. Många har svårt att få semesterdagarna att gå ihop. Ibland kan det bero på att julen ligger väldigt dåligt vissa år. Det innebär att i alla fall en förälder måste ta ut semesterdagar för att kunna vara hemma längre än en långhelg. I värsta fall går det en hel semestervecka på att vara hemma med barnen på jullovet mellan jul och nyår.

Barnlediga dagar

På grund av det här kan det vara svårt för många att ta ledigt när barnen är hemma från skolan. Höstlovet brukar därför vara en populär vecka att åka och hälsa på mor- och farföräldrarna.

Det är ofta lättare att låta barnen sova över hos sina mor- och farföräldrar föräldrar än att hämta, lämna och skjutsa dem varje dag före och efter arbetet. Det här betyder alltså att många föräldrar får några barnlediga dagar. För många ett ypperligt tillfälle att göra tråkiga vuxensaker. Att följa upp på pappersarbete, städning, trädgård eller vad det nu kan vara som inte riktigt hinns med eller prioriteras i vardagen.

Lätt att förlora överblicken

Tråkiga vuxensaker kan betyda tid till övers att gå igenom pensionen, försäkringarna och bostadslånet. Det är nu du kan passa på att sprida ut papprena över hela köksbordet, dela upp, läs igenom, sortera och sätt in i rätt mapp. Se till att det finns bläck i bläckpatronen i skrivaren (annars kan du skaffa det här) innan du slår dig ner och går igenom alla olästa mail. Det kan lätt bli oöverslådligt att läsa allt på en och samma skärm. Det underlättar att printa ut mailen, sortera dem och gå igenom i kronologisk ordning.

Även om barnledigt betyder städning och uppröjning ska du också komma igåg att njuta av lite egentid. Passa på att gå ut och äta, ta en promenad, gå på bio eller mys i soffan med en serie.

F4.se – Länkkatalog med kvalitetslänkar för webbplatsägare

DELA