Att njuta av familjetiden

0
189

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Familjetiden är guld värd. Men visst kan det ibland kännas svårt att göra något extraordinärt med den? Hur ska du njuta av familjetiden och finns det några bra tips som skapar kvalitativt tid med dina nära och kära? Ett riktigt bra råd är att göra plats för mer aktiviteter med barnen.

Försök att skaffa er en sysselsättnings om faller i smaken för alla. Lägga pussel, spendera lite extra tid med sällskapsspel som Monopol eller domino eller varför inte köpa några påsar av hama pärlor? Det sista är kanske inte det första som du tänker på men det är väldigt roligt både för barn och vuxna. Hama beads finns i olika färger och former. Att väva dem till mönster eller kanske smycka ett häfte eller liten box är riktigt kul.

Flera bra råd följer här, så stanna gärna kvar och läs vidare.

Skapa kvalitetstid med familjen

Vi fortsätter med att ge ytterligare heta tips som kan göra familjetiden till den mest efterlängtade för alla er hemma.

  • Minimera tiden framför skärmen – ett allmänt problem i de flesta svenska familjer är att allt fler spenderar många timmar framför datorn eller mobilen. Tittar barnen eller du själv i skärmen alltför länge betyder det att du missar tid för att kommunicera och vara med varandra. Så våga säga nej till skärmen.

  • Gör middagen till en tid för varandra – prioritera middagen och låt alla veta att det är tiden då ingen ska vara nära sin mobil, se på TV eller lyssna på podd. Ni ska sätta er runt bordet och prata om hur dagen har varit.

  • Träna ihop – gör träningen till en familjeaktivitet. Välj något som alla tycker om. Vad sägs om en skogspromenad eller en löptur? Vad faller er i smaken? Diskutera detta er emellan och avse tid för en gemensam veckoträning.

  • Låt barnen hjälpa med städning och matlagning – att involvera barnen i de vardagliga sysslorna skapar gemenskap. Låt barnen ta ut soporna eller laga middagen en gång i veckan. Resultatet av matlagningen är inte viktigt, njut av maten så som den blivit tillagad. Det viktigaste är att barnen ska känna sig delaktiga i familjens liv.

Det finns säkerligen massor med andra riktigt bra tips. Ovanstående lista presenterar bara några få exempel. Kompletta den gärna med egna råd eller saker du provat med din familj.

Överraska familjen – det bästa sättet att skapa goda minnen

Fina gemensamma minnen är en av grundstenarna till ett lyckat familjeliv. Att njuta av varandras sällskap kan i vissa fall vara svårt på grund av vardagens ständiga stress. Hur gör du för att skapa fina tillfällen där ni kan njuta av familjetiden? Överraska dina nära och kära med något oväntat. En helgresa passar perfekt. Boka rum på en gård utanför stan och åk ut. Om budgeten stramar och det inte finns tillräckligt med pengar för en sådan plan kan du alltid köra en billigare version. Varför inte åka ut på en picknick tillsammans? Eller en kortare båttur? Alternativen är många. Överraskningsmomentet är det viktigaste och mest uppskattade.

DELA