Är det dags att anlita ett flyttföretag?

0
493

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Den kanske allra största utmaningen är att hitta en bra flyttfirma. Ser man på hela landet finns det förstås riktigt många flyttföretag i Sverige, men att hitta rätt firma i just ditt närområde kan vara riktigt besvärligt. Söker du på nätet kan du ha stor hjälp av en sökmotor som antingen är helt lokal eller täcker hela Sverige. Bor du t ex i Uppsala är det kanske frestande att googla flyttfirma Uppsala men fördelen med en sökmotor är att den antingen låter dig jämföra priser med det samma, eller låter dig inhämta erbjudanden från flera flyttfirmor. Ska du flytta till en annan ort kan detta vara en stor fördel, när du ska hitta en flyttfirma i Sverige som har bra pris på längre distanser.

Organisera packandet

För att underlätta flytten kan du börja organisera packningen i god tid innan det är dags för flyttföretaget att dyka upp. Det finns flera olika system du kan använda dig av, och det viktiga är förstås att hitta ett som passar dig och din familj. En möjlighet är att ta ett rum i taget, eftersom sakerna oftast ska in i motsvarande rum i det nya boendet. Gör olika listor för varje rum, så du får en idé om hur mycket som ska packas i varje rum och vilken typ av emballage du ska ha tag i.

Det klart att du ska ha flyttlådor och en del flyttfirmor i Sverige tillhandahåller dessa. Det kan dock också vara praktiskt att skaffa en rulle bubbelplast att packa mellan sakerna i lådorna. Har du kvar originalemballagen på glas, vaser och elektronik är det självklart detta du använder. Det är specialframtaget till varje sak. Du hittar inte bättre eller säkrare emballage. Skaffa allt du behöver och ta sedan ett rum och en lista i taget och beta av. Snart är du klar.

DELA