Home Familjen Vinter är lika med tid till resedrömmar

Vinter är lika med tid till resedrömmar

0
Vinter är lika med tid till resedrömmar

När man åker hemifrån på morgonen är det mörkt ute. När man kommer hem igen efter jobbet, ja då är det redan mörkt igen. Om man inte har möjlighet att jobba utomhus, kan vintern lätt bli mörk, och en smula trist. Lyckligtvis finns det rikligt med flygbolag och resebyråer, så om man sparar upp en smula kan man eventuellt ta en paus från mörkret, och resa till varmare och ljusare breddgrader en stund. Faktiskt kan det ha en positiv effekt, bara det att drömma om det, även om man inte har möjlighet att resa bort just nu. Här följer ett par resmål, som har de där vita paradisstränderna som man gärna drömmer om.

Kuba och stränderna vid Varadero

Vita stränder, med avslappning, sol och bad. Kuba har för många ett dåligt rykte på grund av kommunismen och kalla kriget, där Kuba kom i världens sökljus under den så kallade Kubakrisen. Men landet genomgår reformer i allt högre grad, och bliver mera och mera modernt. Som turistort är Kuba spännande. Förutom de vita paradis liknande stränderna, så erbjuder Kuba ett rikt och spännande kulturliv. Konst och mat har sin egen särprägel i Kuba, och man skall såklart inte glömma att Kuba nog kan betraktas som Cigarrens Mecka. Man ser fortfarande massor med färgrika 50-tals bilar på Kuba, och Kubanerna är ett socialt folk. Upplevelserika paketresor till Kuba kan bland annat fås hos lamatours.se.

Thailand

Svenskarnas favoritresmål, när det gäller resor utanför Europa, har länge varit Thailand. Och det är såklart inte utan anledning. Thailands turistindustri förknippas med servicevänlig lokalbefolkning, och ett rikt utbud av aktiviteter och upplevelser. Och så har man förstås ett överflöd av storslagna stränder. Många känner att de får två veckor i paradiset, när de ligger där på stranden och njuter på dagen, för att sedan äta god och billig mat på kvällen. Därefter får de kanske en billig, men ändå världsberömd massage, innan man går utvilad i säng. Landet har visserligen varit drabbat av politiska oroligheter och av våldsamma naturkatastrofer i form av Tsunami, men deras turistindustri verkar alltid resa sig. Thailand kan nog sägas att vara världsmästare på rekreation, helt enkelt.