Viktigt ta hand om dina tänder

0
178

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Även om våra tänder är hållbara, emalj är ju kroppens hårdaste vävnad, så gäller det att sköta om dem eftersom de kan få hål. Våra tänder kan även drabbas av till exempelvis tandlossning. Det bästa sättet att sköta om dina tänder på, det är dels att vara noga med din tandborstning, dels vara noga att besöka din tandläkare i Malmö och det regelbundet. Tandläkaren kan i god tid se om det är på väg att bli hål i en eller flera tänder så väl som de kan se om det är en tandlossningssjukdom på gång. Utöver att besöka tandläkaren är det även bra att då och då gå till en tandhygienist. Hos en sådan får man bland annat hjälp med att ta bort tandsten samt att de är bra på att lära ut bra tandvård.

Borsta tänderna på rätt sätt

För att hålla dina tänder i bra skick, så ska du borsta dem, minst två gånger per dag, morgon och kväll. En bra tumregel är två centimeter tandkräm på tandborsten och borstning i två minuter. Det är bra att välja en tandkräm med fluor. För att borsta på rätt sätt, så ska du hålla tandborsten lite snett och borsta mjukt. Du ska så att säga gunga den mot tandköttet med små tag.

Du bör välja en tandborste som är ganska mjuk och som har ett ganska litet borsthuvud. Den bör vara mjuk eftersom du inte vill skada vare sig tänder eller tandkött. Litet borsthuvud bör det vara så att du faktiskt kommer åt överallt. Du kan även välja att använda dig av en eltandborste, då den tar bort mer plack än vad en vanlig tandborste gör.

Tandkrämen du ska använda dig av bör innehålla fluor samt vara lågslipande. Har du missfärgningar på grund av kaffe, te, cigaretter så finns det särskild tandkräm för just det.

DELA