Välja rätt kontorsstol

0
5

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Oavsett om du behöver ha en kontorsstol till ditt hemmakontor eller till ditt kontor på jobbet, så gäller det att välja rätt! En bra kontorsstol är det om den följer dina rörelser på ett bra sätt samt att den bör även minska risken för belastningsskador och den bör även få dig att sitta korrekt. Det kan vara en fördel att välja en ergonomisk kontorsstol som till exempel HERMAN MILLER AERON. När du ska köpa dig en kontorsstol, så finns det en del saker att fundera över. Dessa saker går vi igenom nedan.

Hur länge sitter du ner varje dag?

Den kanske allra viktigaste frågan du bör ställa dig, eller ha koll på, det är hur många timmar per dag du sitter ner i din stol. Ju mer timmar du tillbringar i din kontorsstol, ju bättre måste den vara. Om du är en person som ofta är på språng, eller gillar att stå upp och jobba, så att du bara sitter kanske 4 timmar per dag, för dig räcker det med en enklare stol. Är det däremot så att du sitter i stort sett hela arbetsdagen på 8 timmar, då bör stolen vara mer avancerad och ha flera olika inställningsmöjligheter.

Hitta rätt kontorsstol för dig

När du vet hur mycket du sitter ner, så är det lite andra saker att titta efter då du ska välja still. En sak att fundera på är vad du har för rörelsemönster under en arbetsdag. Du bör ha en stol som följer dig och din kropp då du rör dig. Sedan är det även bra att ha en kontorsstol med ergonomiska funktioner, så som justerbar sitthöjd, ställbart sittdjup, ställbar rygghöjd, vinklingsbar sits och justerbara armstöd.

Sist men inte minst, så är det ju även bra att fundera på vad din kontorsstol ska ha för färg, form samt vad den ska vara i för material.

DELA