Vädra sparsamt under sommarmånaderna

0
1557
uteliv

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det är bra att vädra mycket, så att du får in en massa frisk och fräsh luft. Vädringen kan dock få en del konsekvenser för vissa på våren och sommaren. De månader som vi vanligtvis vädrar allra mest är också den period som är värst för de flesta allergiker, som kan få det riktigt jobbigt med alla nyvädrade täcken och kuddar. Är du allergiker och vill försöka undvika att slås ut så finns det några hjälpmedel att använda sig av.

Nässpray mot allergi och hösnuva

Om du lider av allergi är det en riktigt bra idé att använda nässpray eller ögondroppar för att dämpa symptomen. Vid allergi är symptomen oftast kliande och rinnande näsa och nysningar. Nässpray innehåller antihistamin och rensar snabbt passagen i näsan från slem så att det blir lätt att andas igen.

Är du till exempel allergisk mot pälsdjur kan symptomen vara andra. Reaktionen kan ta sig i uttryck i ögonen och det kan kännas som ett irriterande hårstrå i ögat som inte går att få bort. Här kan den bästa lösningen vara ögondroppar. Med rätt ögondroppar försvinner symptomen snabbt och du kan helt problemfritt fortsätta dina göromål.  Lider du av riktigt svår allergi bör du kontakta din läkare och få en starkare medicin utskriven.

Var försiktig med gräset

Många som har en mild form för allergi kan få irriterade reaktioner av gräs. Här är det viktigt att inte vara alltför mycket på gräs eftersom det kan ge utslag. Det betyder absolut inte att du inte kan eller får vara på en gräsmatta, utan det handlar om att man ska vara uppmärksam när man är det och kanske undvika att ligga på mage med ansiktet nedåt i gräsmattan.

Allergi är inte alls kul men det är väldigt viktigt att vara medveten om den. Så att allergin kan kontrolleras och hållas ordning på. Är du osäker på om din kliande näsa eller återkommande nysningar beror på hunden eller på gräsmattan, är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Boka en tid hos doktorn så att du kan få ordning på symptomen en gång för alla.

DELA