Tips vid köp av ny säng

0
254

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

En säng och madrassen på sängen avgör till stor del hur bra vi sover. Och sömnen är som du säkert redan vet en mycket viktig del för att vi ska må och fungera väl under dagen. Att köpa ny säng är dock inte alltid det lättaste. Nedan ger vi några snabba tips med saker att tänka på.

Storleken – det första att titta på

Storleken på sängen är det första du bör titta på. Som grundregel bör madrassen vara minst 10 cm längre än din längd. Desto bredare desto bättre – men tänk på att sängen inte får vara för stor i förhållande till sovrummet.

För er som delar säng

För dig som sover med en partner är det viktigt att ni båda tycker om er nya Säng. Med stor sannolikhet är ni olika långa och väger inte lika mycket – saker ni bör ta hänsyn när ni köper en ny säng.

Vilken mjukhet på madrassen som är att föredra är också olika från person till person – vissa vill sova mjukt medan andra föredrar en hårdare madrass. Om någon av er ryggproblem kan det förvärras med en dålig madrass eller säng – var därför noggrann med detta innan ni köper sängen.

Hur sover du?

Notera hur du tycker om att sova: på mage, på rygg eller på sidan. Beroende på sovställning bör du köpa en säng och en madrass som passar din föredragna ställning.

Om du sover mest på sidan behövs en säng där axeln och höften kan sjunka ner i madrassen. Annars är ryggraden inte tillräckligt rak under natten. Sover du på rygg är det viktigt med en säng som ger bra stöd åt ryggen. Sover du på mage är det viktig att ha rätt kudde som passar ihop med sängen för att du ska sova ergonomiskt korrekt.

En säng ska också matcha

Inte att glömma bort är också att sängen ska matcha med övriga möbler. Ett estetiskt tilltalade sovrum är en plats du sover bättre i. Matcha därför sängen med nattduksbord, färg på väggar och golv, garderob och övrigt.

DELA