Home Allmänhet Tips för sköna sängramar

Tips för sköna sängramar

0
Tips för sköna sängramar

Sängramen är viktig för sängen och för sömnen. Så enkelt är det. Att säga att det finns många sängramar att välja mellan vore en underdrift. Marknaden kryllar av olika varumärken, modeller, varierande prisklasser och design.

Det bästa tipset är att välja en sängram som passar madrassen du ska sova på. Madrassen är ju sängens viktigaste del, speciellt om du har rygg-, och nackproblem som dessvärre blir allt vanligare i Sverige. Har du valt madrassen är det alltså fritt fram att titta på sängramen.

Testa sängen och madrassen och titta på sängramen. Beställer du online kan den ett test vara lite svårare men tänk på att du alltid har rätt att returnera en produkt ifall den inte passar. Sängramen hänger ihop med sängtypen. Här nedan redogör vi för de tre vanligaste du kan stöta på. Häng med.

Sängtypen som passar just dig

De tre grundläggande sängtyperna är alltid bra att veta när du ska välja madrass och sängram. Så här heter dem:

  • Kontinentalsäng: kontinentalsängen är sängarnas storebror. Den är bastant, robust och tar mycket plats. Med största komfort i fokus och sina dubbla madrasslager och sköna följsamhet erbjuder kontinentalsängen något som få andra sängar gör, nämligen ostörd sömn i bästa möjliga miljö. Frågan är ifall du dock har plats med en sådan säng. Som sagt tar den mycket plats.

  • Ramsäng: ramsängen är sängarnas kanske enklaste variant. Den står direkt på golvet och har egentligen inga ben alls. Den är stabil och står också för hög sömnkomfort.

  • Ställbar säng: en ställbar säng som namnet självt antyder kan justeras på olika sätt. Du kan både höja och sänka huvud-, och fotändan så att den passar din egen kroppsställning. Gillar du att titta på TV eller läsa länge i sängen är det en sådan du ska satsa på. Sängramen behöver kunna tåla justeringarna som den ställbara sängen står för.