Home Hemmet Tips för att köpa ny dammsugare

Tips för att köpa ny dammsugare

0
Tips för att köpa ny dammsugare

Idag finns det otaliga varianter av dammsugare på marknaden. För att hitta rätt dammsugare för ditt hushåll behöver du göra lite efterforskningar. Ett smart sätt är att ta del av olika bäst i test du enkelt kan hitta online. Då kan du jämföra olika funktioner och hitta en dammsugare du trivs med att använda.

Storleken bör vara anpassad efter hushållet

Du kan enkelt hitta en liten smidig dammsugare som passar för ett mindre hushåll. En mindre dammsugare är dessutom enklare att förvara då du inte använder den. Men även om du bor i ett stort hus är det smidigare med en mindre dammsugare.

En mindre nättare modell är lättare att bära upp och ner för trappor samt dra med dig in och ut ur olika rum.

HEPA-filter – för ren luft i hushållet

Oavsett om du är allergiker eller astmatiker är det alltid bättre för dig och din familj att andas ren luft. Ett HEPA-filter ser till att luften som kommer ur dammsugaren är helt ren och säker att andas. Den bästa dammsugaren har ett HEPA-filter av hög kvalitet!

Dammupptagningsförmåga – den viktigaste punkten

Det spelar egentligen ingen roll hur stark motorn är, det viktigaste är dammupptagningsförmågan. Olika dammsugare fungerar olika bra på hårda golv och mjuka mattor.

Se över ditt hem och köp en dammsugare som är anpassad efter de golvytor hushållet har.

Ha ljudnivån i åtanke

Det finns inget mer irriterande än en dammsugare med en väldigt hög ljudnivå som stör hela familjen och gör det omöjligt att höra något annat än just dammsugaren. Tänk dig istället att du dammsuger hela huset till musik!

Och att du faktiskt hör musiken klart och tydligt. Dagens dammsugare har vanligtvis en dB nivå mellan 70 och 80 dB. Skillnaden kan upplevas som väldigt stor och det rekommenderas varmt att välja en dammsugare med så låg dB nivå som möjligt.

Munstycke och tillbehör

Även för denna punkt bör du se över golven i hushållet. Om du har hårda golv bör munstycket vara anpassat efter det för att göra det lättare att dammsuga.

En annan sak att tänka på om du har många mattor är reglerbar styrka. Oftast går det lättare att dammsuga en matta med en lite lägre styrka.

Om du planerar att använda dammsugaren till att även dammsuga soffan eller bilen se då över vilka tillbehör dammsugaren levereras med. Smarta tillbehör gör det enklare att använda dammsugaren.