Home Allmänhet Taktvätt är en investering

Taktvätt är en investering

0
Taktvätt är en investering

Taket är husets kanske viktigaste funktion. Ett tätt och välskött tak gör att du slipper många problem samtidigt som det är en fröjd för ögat. Om du underhåller din fastighet med taktvätt Göteborg gör du både miljön och din ekonomi en tjänst. Ett tak med mossa, alger och smuts är inte en vacker syn. Dessutom är det inte heller bra för ditt tak eftersom smutsen på taket drar åt sig fukt och kan skada ditt tak när takpannorna fryser sönder. En taktvätt med efterbehandling är därför en investering som gör att ditt tak håller längre. Vi berättar mer om taktvätt Göteborg som möjliggör att din taktvätt görs på rätt sätt.

Varför taktvätt med efterbehandling?

Taktvätt Göteborg garanterar taktvätt och efterbehandling. En naturlig fråga i sammanhanget är varför du behöver göra detta för din villa. Om du har mycket mossa, alger, jord eller smuts på taket kan det skada ditt tak när takpannorna drar åt sig fukt och kan spricka vid kyla. När du rengör ditt tak från mossa och smuts så skyddar du ditt tak från att dra åt sig fukt. Det är dock viktigt att komma ihåg att du måste efterbehandla ditt tak för att detta ska vara effektivt, annars kan en taktvätt göra mer skada än gott för ditt taks livslängd. Om du exempelvis tvättar taket utan att ytbehandla takpannorna efteråt kommer de dra åt sig fukt från tvätten och ny mossa kommer att växa på takpannorna igen.

Tre steg

Taktvätt och behandling sker i tre steg. I det första steget tvättas ditt tak på djupet där varje takpanna tvättas på ditt tak så att dessa är rent från smuts, mossa och alger. I det andra steget när takrengöringen är genomfört och all smuts och mossa är borttaget från taket så appliceras en speciell, tålig och vattenavvisande försegling som är anpassad för det nordliga vädret. Ytbehandlingen är vattenbaserad och består av 100% akryl, detta för att ge en effektiv och miljövänlig takrengöring och ytbehandling. När det tredje steget görs så läggs även ett ytterligare lager efter förseglingen av dina takpannor, detta gör att taket förnyas och håller sig tätt länge. Du kan självklart välja om du vill ha en ny färg eller samma färg som innan ytbehandlingen av takpannorna görs.

Investering för både villa och plånbok

Den IsoTec behandling som görs går ut på att rengöra, försegla och förnya ditt tak istället för att du ska behöva byta ut taket. Att lägga om taket helt är dyrt och därför är taktvätt Göteborg med beprövad och effektiv metod ett sätt som både förnyar och förseglar ditt tak efter takrengöringen istället för att du ska behöva byta ut hela ditt tak med en kostsam omläggning av taket. Förutom att slippa onödiga kostnader och andra problem som stjäl tid så finns det flera fördelar med att hålla ditt tak rent. Du förlänger livslängden på taket och du minskar risken för fuktskador. Du får dessutom ett snyggare tak och taket fungerar som det ska. Naturligtvis blir det billigare att underhålla taket i framtiden.