Home Hemmet Ska du renovera ditt badrum?

Ska du renovera ditt badrum?

0
Ska du renovera ditt badrum?

Om du funderar på att göra om ditt badrum, kanske göra en total renovering av detta rum, så finns det en del saker att tänka på. Det kan många gånger vara bra att anlita hantverkare, för hela eller delar av denna renovering. Inte minst då det handlar om VVS eller elarbeten. Saker som att riva ut det gamla badrummet brukar dock gå bra att göra på egen hand. Inför din badrumsrenovering i Malmö är det bra om du ser till att göra en bra planering.

Gör en bra planering

Innan du ger dig på att riva ut det gamla badrummet så är det bra att ha en plan för hur det nya ska se ut, samt göra upp en budget. Det så att du bestämmer före vad det får kosta. Sedan bör du även se till att mäta och rita upp hur det nya badrummet ska ser ut. Fundera på vad för slags lösningar som du skulle vilja ha, samt fundera även på material, badrumsinredning med mera. Det kostar en del pengar att renovera badrummet och till de större kostnaderna finns bland annat golv, väggar och tak så väl som dusch, badkar, handfat och toalett. Andra kostnader är belysning, kommoder, skåp samt eventuella hantverkare.

Bra saker att tänka på

Om du ska ha kakel och klinker i ditt badrum, så kommer dessa ofta i olika priser. Kvadratmeterpriset kanske låter lågt, men ju större yta du ska täcka, desto mer kostar det. Du ska även välja mellan dusch och badkar eller fundera på en lösning med båda. Det är viktigt att välja bra belysning för badrummet, satsa gärna på flera olika. För installation av dessa är det ett måste ofta med en elektriker. Sedan är det även ett krav på att du har professionell hjälp med vatten- och avloppsinstallationer. Så planera in kostnader för hantverkare i din budget.