Sängen är soffan i en liten lägenhet

0
2074

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

För den som är ung eller vill leva ett mycket flexibelt liv så kan det vara en mycket god idé att spara pengar på boendet. Man har då ett antal val man kan göra. Ett är att på långt utanför centrum, ett annat är att man bor väldigt smått. Det är många personer som lever väldigt mobila och aktiva liv nuförtiden vilket är ännu en anledning till att bo smått för om man har låga boendekostnader så är det lätt att ge sig ut på resa eller andra äventyr som kan komma hastigt.

Compact living

Ett sätt att hantera ett litet boende är att bo enligt konceptet ”compact living” som på svenska betyder ungefär kompakt boende eller helt enkelt att man bor på minimal yta och där lyckas få in alla funktioner som behövs i en bostad för att denna ska kunna klassas som en riktig bostad. Det handlar ofta om saker som till exempel att stå på toaletten när man duschar, att ha soffbord som skrivbord och matbord och att ha garderoben som en del av tamburen.

Ta vara på all yta

Då man vill ta till vara varenda kvadratcentimeter av den yta man har till förfogande så gäller det att vara kreativ. Man får försöka kombinera funktioner så mycket som det bara är möjligt. Det är i dessa sammanhang som loftsängarna kommer in och det är också här som vi ser de ställbara sängarna som gör att man kan läsa i sängen, titta på TV i sängen, ha sängen som soffa och mycket annat. Man kan också ha sängen en bit upp så att man kan ha sitt förråd under sängen. Det är på det viset som det fungerar när man bor kompakt och det är också det som gör att man kan spara nog med pengar för ett aktivt liv.

DELA