Home Allmänhet Så får du liv i det livlösa håret

Så får du liv i det livlösa håret

0
Så får du liv i det livlösa håret

Om ditt hår känns livlöst och trött, finns det flera faktorer som kan ligga bakom detta. För att du ska kunna åtgärda detta så är det bra att ha koll på orsakerna bakom. Bra produkter för livlöst hår finns att köpa här.

Problem nummer ett – Felaktiga produkter som skadar ditt hår

Det vanliga schampo och balsam som du plockat från butikshyllan kan vara en av de största bovarna bakom ditt trötta, livlösa eller obalanserade hår. Traditionella schampon och balsam tenderar att innehålla sulfater (SLS), mineraloljor, parabener och parfym, vilka på olika sätt kan både torka ut och skada håret över tid.

Lösningen?

Byt till naturliga produkter som främjar en frisk hårbotten och stärker hårstråna. Utforska fördelarna med naturliga schampon för att se hur de kan hjälpa till att återställa och vårda ditt hår på ett skonsammare sätt.

Problem nummer två – Överanvändning av värmeverktyg och frekvent användning av stylingprodukter

Om din bästa vän är plattången och du inte kan vara utan hårspray, oljor eller andra stylingprodukter, kan det vara dags att låta ditt hår få en välförtjänt paus. Värme från styling-verktyg och regelbunden användning av produkter kan ta en stor bit av hälsan hos ditt hår. Ett livlöst hår är oftast resultatet av överexponering eller skador på hårstråna, antingen genom att de bränns av eller förstörs.

Lösningen?

Ge din hårrutin en paus och överväg att använda naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter som främjar en starkare och mer hälsosam hårväxt. Med tiden kan du märka att behovet av frekvent styling minskar när ditt hår återfår sin styrka och vitalitet.

Problem nummer tre – Överfrekvent hårtvätt

Att tvätta håret alltför ofta kan vara en orsak till ett livlöst hår. Detta gäller särskilt om ditt schampo innehåller tensider (SLS), vilka kan ha en negativ påverkan på hårstråna. Även med ett naturligt och ekologiskt schampo kan det vara fördelaktigt att låta håret vila mellan tvättarna för att undvika överdriven uttorkning.

Lösningen?

Försök att förlänga tiden mellan dina hårtvättar, och om möjligt, ge håret lite mer tid att återhämta sig. Ge även din hårbotten en skön massage när du tvättar håret för att stimulera hårsäckarna och främja hälsosam hårväxt.

Sluta stressa och ät rätt

En annan orsak till platt, livlöst hår är att du stressar eller äter fel. Så ändra om detta, om så är fallet!