Nya och innovativa gocube

0
30

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Mellan 1975 – 1977 patenterades ett tredimensionellt designat pussel. Uppfinnaren var den ungerska professorn Ernő Rubik. Ett kubformat unikt pussel blev fött, ett pussel som idag ha sålt över 400 miljoner exemplar sålts världen över. De nya teknologierna och vårt nytänk har utvecklat det ursprungliga konceptet ytterligare. Detta har resulterat i att många och olika variationer av Rubiks kub kan hittas idag. Neocube, gocube, speedcube eller en kub med magnetiska kulor kan fånga din uppmärksamhet om du är på jakt efter en ny och intressant fritidssysselsättning.

Vad är en gocube? Den ser ut som en Rubiks kub men har lite mildare färger. Deras hörn är rundare och det är en speedcube. Låt oss snabbt förklara begreppet speedcube. Speedcuben är en Rubiks kub med en smidigare vridförmåga. Du kan med andra ord snabbt och enkelt vrida på kuben och på det sättet spara några sekunder. En gocube går hand i hand med de nya teknologierna. Med den får du chansen att lära dig hur du löser kuben med hjälp av en tillhörande app. Du kan även tävla mot vänner och bekante som har speedcubes och vill vara med på en online tävling. Dessutom finns det en global topplista där du aktivt kan medverka om du känner för dig.

Nya Rubiks kub generationen

Som sagt uppfanns Rubiks kub redan 1977. Dess klassiska färgglada design är populär än idag och många föredrar det traditionella konceptet framför de nya varianterna som har kommit upp. Sanningen är att Rubiks kub har förändrats relativt mycket sedan den uppfanns. Idag finns det större och mindre varianter, trekantiga sådana och en helt ny generation som speedar upp processen markant. De så kallade speedcubs går snabbare att vrida och det är en otrolig förmån, speciellt om du tävlar (mot dig själv eller i en tävling).

Utvecklingen har gått ännu längre. Idag kan en kub kopplas till en app vilket gör hela upplevelsen mer intressant. Det blir spännande att se hur utvecklingen fortlöper framöver. Vad kommer det att bli nästa generation av kubs? Kommer de att kopplas till en AI eller får vi ett helt nytt alternativ till Rubiks kub som är svårare och mer utmanande?

Logiskt tänkande och kreativitet

Rubiks och gocubes mest framstående egenskaper är att de utvecklar ditt logiska tänkande och kreativitet. Visste du att endast 3 % av jordens befolkning lyckas lösa kuben på egen hand?

Här kan många fråga sig varför man ska öva sitt logiska tänkande? Sanningen är att logik kan hjälpa en i många situationer i livet. När du stöter på ett problem, behöver du oftast hitta en lösning. Använder du ditt logiska tänkande är sannolikheten stor till att din lösning baseras på fakta och inte känslor. I sin tur är ett faktabaserat beslut oftast mer rationell och framgångsrik i det långa loppet. En allmänt känd sanning är att logik kan övas in. Så, ifall du känner att du behöver en sådan övning kan du försöka lösa logiska uppgifter och köpa dig en gocube eller en klassisk Rubiks kub och försöka dig på dem.

DELA