Home Allmänhet Ljuva svalka!

Ljuva svalka!

0
Ljuva svalka!

Sommaren är nära, vilket inte bara innebär svala nordliga brisar utan det kan ofta bjudas på en hel del sol och heta stunder. Vi tar ut allt mer till våra trädgårdar och uteplatser. Allt ifrån möbler och inredning till spa-bad och mysiga relax-hörnor. Allt för att skapa rum och givande miljöer för ökad trivsel och livskvalitè.

Bygg din egen utomhusdusch

Önskar du en fristående dusch med trätrall och skyddad av buskar eller en häck, eller funderar du på att placera den intill husfasaden med möjligen skärmar omkring som får till en avskild känsla. Bor du på landet med natursköna omgivningar så kanske den gör sig gott intill granhäcken eller tallarna, med utsikt över skogen eller vid klippan ner mot sjön. Ifall du föredrar att duscha utan insyn så är det en god idé att bygga en vägg eller en dörr omkring din utomhusdusch.

Låt fantasin och sinnet bestämma!

Skapa en härlig miljö runtomkring med fina krukor i olika höjder, vackra skärmar, en inbyggd sittbänk eller ett litet tak. Helt enkelt det du trivs med. Ifall du har en altan eller pool så är en utomhusdusch ett perfekt komplement intill den platsen.

Innan du börjar

Fundera över var du får vatten ifrån och att vattnet kan ledas bort från fasaden genom sluttande underlag eller trätrall för att undvika fuktskador. Har du en vattenslang så är det toppen! Koppla på den till duschen så är vattnet fixat. Låt slangen ligga i solen om du vill har varmt vatten för en liten stund. För det mesta vill man svalka sig så överväg om du verkligen behöver koppla till en blandare för att få mer varmvatten.

När hösten kommer

En fast utomhusdusch behöver du tömma ordentligt på vatten innan frost nalkas Så att inte rören fryser sönder. En fristående dusch är enkel att bara lyfta in då säsongen är slut.

Låt dina drömmar och din kreativitet styra!