Home Allmänhet Lätta och praktiska skosnören

Lätta och praktiska skosnören

0
Lätta och praktiska skosnören

Elastiska skosnören fungerar helt perfekt till barn som ännu inte har lärt sig att knyta skorna. Men elastiska skosnören fungerar alldeles utmärkt även till vuxna. Oavsett om det gäller träningsskor eller finskor.

Vill du veta mer om elastiska skosnören och fördelar med dem? Läs då vidare!

Olika typer av elastiska skosnören

Numera finns det otaliga elastiska skosnören att välja mellan. Inte bara färgglada varianter för barn. Utan även diskreta, stilrena modeller och färger som passar vid alla tillfällen.

  • Spiral formade
  • Elastiska individuella remmar
  • Skosnören till finskor
  • Så kallad “lock lace”

När du tänker på elastiska skosnören kanske du får en bild av spiraler i alla möjliga färger. Men dessa rekommenderas mest för barn eftersom det är en roligare variant av elastiska skosnören.

Nuförtiden är det mycket vanligare att använda sig av elastiska individuella remmar. Dessa fästs i hålen för skosnörena och håller skon bekvämt på plats då de skapar ett jämnt tryck över hela foten.

Du som ofta använder finskor kommer säkerligen att uppskatta ett par elastiska skosnören utformade speciellt för finskor. Ingen kommer att se skillnaden men du kommer att märka det i form av bekvämlighet!

Ett så kallat “lock lace” fästs på de översta hålen i skon och dras åt då du tar på dig skorna. Dessa är mest populära för träningsskor då de säkerställer att skon sitter både bekvämt och stadigt på foten.

Elastiska skosnören ger frihet

Det är inte bara barn som kan ha mycket nytta av elastiska skosnören utan även äldre människor kan ha svårt att få på sig skorna ordentligt. Och att behöva be om hjälp att knyta skorna kan vara väldigt jobbigt för en äldre människa.

På grund av detta kan det vara väldigt smart att införskaffa elastiska skosnören till äldre människor eftersom de då kan få på sig sina egna skor utan problem och utan att behöva be någon om hjälp.

Även gravida kvinnor älskar elastiska skosnören. Med en stor gravidmage i vägen är det inte lätt att nå hela vägen ner till fötterna och dessutom hålla positionen tillräckligt länge för att kunna knyta ett par skor.

Mycket bekvämt

Eftersom elastiska skosnören lägger sig jämnt över hela foten upplever de allra flesta att det är mycket bekvämare att bära. Inte bara under träning utan även i vardagen.

Med ett par elastiska skosnören slipper du den obehagliga känslan av att en sko är hårdare knuten än den andra. Lägg också till att du aldrig behöver knyta om skorna, de sitter säkert på plats!