Kudden som ger en bra sömn

0
361

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Allt fler svenskar lider av muskelvärk och dålig sömn. Anledningarna till det kan vara många. Bland annat nämns stress som en viktig sådan. En annan omtalad faktor för sömnens kvalité är faktiskt sängen, kudden och bäddmadrassen.

I en del fall kan sömnsvårigheterna bero på något som enkelt som den obekväma kudden. Kuddens betydelse har påvisats i en studie utförd vid Edinburgh Sleep Center som undersökt hur nattsömnen påverkas av sängmiljön och resultatet är ganska intressant. Fel kudde eller fel kuddmodell kan leda till muskelspänningar. Inte bara det, den kan leda till en hel timme förlorad sömn. Med andra ord rätt kudde kan ge bra sömn. På https://www.battrenatter.se/kudde.html finns det ett intressant sortiment att ta del av.

Mer om kudden och dess betydelse finns att läsa längre ner.

Bra kudde ska ge stöd åt nacken

En bra kudde leder alltså till bättre sömn. Dess huvudsakliga uppgift är att ge det välbehövda stödet åt nacke och rygg, något som i sin tur förhindrar muskelspänningar.

Hur ska du gå tillväga för att välja rätt kudde egentligen? Det är ganska enkelt (som tur är). Tänk på hur du ligger. Vilken är din sömnställning?
Är du en person som mestadels sover på rygg eller på mage? Det är just ställningen som kommer att bestämma hur kudden ska vara. Idag finns det en del kuddguider att ta del på nätet som kan vara till hjälp när du står inför ditt val av kudde.

Flera kuddtips

Ett sovrum med rätt inredning kan också leda till bättre sömn. Dova nyanser, få belysningsföremål, luftiga rum som blir till en lugn oas där sömnen välkomnas – ja det är det perfekta receptet för ett bra sovrum.

Kudden förutom att vara en skön komponent som förbättrar sömnen kan även spela roll i själva inredningen. Hur? Ja, ifall du målat sovrummet vitt eller ljusgrått för att skapa en avslappnande stämning kommer du att behöva en färgklick. Den färgklicken kan vara kudden.

DELA