Knyt familjeband med reseupplevelser

0
898

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Gemensamma upplevelser och minnen, knyter folk tätt till varandra. Man har roliga samtalsämnen som känns naturliga, och man förknippar varandras sällskap med spännande upplevelser och aktiviteter. Därför är det en god idé att ta med familjen på resor, där man kan knyta banden ännu starkare tillsammans. Man får dessutom en god möjlighet, att ha en eller två veckor tillsammans, där umgänget är i fokus, istället för mobiltelefonen eller TVn. Här följer ett par tips på resmål, som erbjuder upplevelser med stor potential att bli till minnen för livet.

Kenya – Naturupplevelser vid ekvatorn

I Kenya finns bland annat naturreservatet Masai Mara, med världens största koncentration av vilda djur. På en safaritur i Samburu kan man korsa ekvatorn samtidigt som man vistas bland leoparder, elefanter och lejon. Nairobi kan därutöver erbjuda en hel del annorlunda kultur och matupplevelser. Resebyrån afrikatours.se erbjuder bland annat resor till Kenya, i en färdig paketlösning som de kallar Ha Kuna Matata lyxsafari. Den resan innehåller bland annat ovanstående upplevelser, men även ett besök på Giraffcentret och Karen Blixens farm. En båttur på Lake Naivasa i Great Rift Valley ingår också, samt mycket, mycket mer. Många aktörer erbjuder olika slags paketlösningar, med resor till Kenya, där man kan maximera sin resa med upplevelser.

Maldiverna

Om man istället för naturupplevelser och vild natur, önskar maximal avslappning i paradisliknande miljöer, så kan Maldiverna rekommenderas. Maldivernas vita stränder är världsberömda, och det är inte utan orsak. På Maldiverna är det möjlighet att bo i små hus, som står på pålar i vattnet. Bland annat hotellet Constance Moofushi Maldives erbjuder detta. Om man väljer ett av många hotell med All inclusive och SPA, så behöver man inte tänka på annat än sol, bad, snorkling och avslappning. För dem som gillar dykning, erbjuder Maldiverna ett av världens bästa alternativ, med de vackra korallreven och det färgsprakande undervattenslivet. Maldiverna erbjuder även goda dykarinstruktörer, om man önskar att ta sitt dykarcertifikat på semesterresan.

DELA