Inred med belysning

0
131

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Rätt sorts belysning kan lyfta ett rum rätt så rejält, så det kan vara smart att tänka till när du ska inreda med olika lampor. Det du ska göra allra först är så att säga inventera ditt hem för att se vad för typ av belysning du behöver och var. Fundera på vad och var du gör olika saker. I soffan, sitter du mest och ser tv, eller spelar ni sällskapsspel på vardagsrumsbordet som kräver bra ljus? Bästa är att ha belysning för båda delarna. Det kan vara fördel att satsa på led lampor och led belysning. Du kan hitta bra sortiment av detta på https://www.lampornu.se/led-lampor. När du gått igenom alla rum och bestämt behov, då kan du satsa på att köpa de lampor du behöver. Tänk på att köpa tillräckligt många samt variera de olika typerna. Det är bra att blanda upp det med olika varianter som golvlampa, vägglampa, taklampa, bordslampa, fönsterlampa och så vidare.

Du behöver fler ljuskällor än vad du tror

De allra flesta gör misstaget att bara ha en enda led lampa, men det behövs mellan 5-7 ljuskällor i ett normalstort rum. När du ska placera dina lampor, kolla först hur rummet ser ut i dagsljus. Då ser du hur det naturliga ljuset sprider sig. Du kan sedan addera ljus i tre lager så som funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning. För att ditt hem ska bli både trivsamt och funktionellt så är det bra att använda en blandning av diffust ljus, alltså stämningsbelysning samt riktat ljus. Du bör se till att alla rum får det ljus och de ljuskällor de behöver så att du kan göra det du ska i dessa rum.

När du ska köpa lampor, välj då ljuskälla med omsorg. Det har blivit allt mer vanligt att ha belysning där man kan se glödlamporna. Numera finns det även snygga led lampor med olika former att välja på.

DELA