Hitta rätt dörrmatta till ditt hem

0
47

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

En dörrmatta är den matta som ligger vid din dörr. Den kan ligga ute, eller inne, eller ja, du kan ha en dörrmatta på var sida om dörren om du vill det. Dock brukar de skilja sig åt, beroende på om det är en dörrmatta för utomhusbruk eller om det en som ska ligga inomhus. Båda har dock ett liknande användningsområde och det är att du ska kunna bli av med smuts, grus, snö på mattan. Det för att slipa dra med dig allt in i huset. Så första mattan ute är bra för att få bort det värsta, dörrmattan innanför dörren tar resten!

En dörrmatta för inomhusbruk brukar även vara något snyggare än de som man lägger ute. De som är på utsidan kan förvisso vara snygga de med, om man nu vill det! När du ska välja dörrmatta, fundera på då om den ska ligga ute, eller om du ska ha den inne.

Hur ska din dörrmatta se ut?

Dörrmattor kommer i dag i en massa olika färger och design. Det finns även en mängd olika storlekar på dem. Välj den du tycker passar in. Ska den ligga på insidan av dörren så kan du ju matcha den med din övriga inredning om du så vill.

Det finns ju idag enkla varianter, med enstaka färger, så väl som det finns de som har roliga meddelanden eller ett “Välkommen”.

Sedan var det ju även detta med material. dörrmattor finns idag i många olika material. Det finns de som är med skrapfunktion, i gummi, i plast och så vidare.

Ett alternativ är dörrmatta i nylon, som ofta ger starka och motståndskraftiga mattor. Dessutom torkar en sådan matta väldigt snabbt.

En klassisk variant av dörrmatta är den som har tillverkats av kokosnötters skal. Den har då en sida med en slags borst samt att den är rätt grov.

Andra material som finns är bomull, mikrofiber och naturgummi/nitrilgummi. Sedan finns det även dörrmattor av Petyarn som är ett återvunnet material, tillverkat av petflaskor.

Vad för mått ska din dörrmatta ha?

När du köper en dörrmatta är det ju bra att den har ett mått som passar där den ska ligga. Idag finns det ju en massa olika storlekar på dörrmattorna. Det finns riktigt små, så väl som standard samt de som är överdimensionerade. Anpassa din matta efter din entrédörr, det är snyggast!

Välj rätt dörrmatta

Är det en dörrmatta du ska ha ute, satsa på tåligt material, samt att det går att skrapa av skorna på bra sätt innan du går in. Sedan, innanför dörren, så är det bra att ha en dörrmatta i ett material som snabbt torkar, så att all väta inte ligger kvar. Många gånger har dessa dörrmattor en undersida i gummi, som är bra, för då ligger den kvar där du placerar den!

Sedan, välj helt enkelt en färg eller ett mönster på den som du känner du tycker om. Det spelar ingen roll om den matchar eller inte, det bestämmer du själv!

DELA