Hitta bästa ugnen

0
308

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Om du ska köpa en ny ugn, så är det bra att fundera lite på vad det är du behöver. Det är rätt så smart att göra undersökning av vad det finns på marknaden samt se till att jämföra dem med varandra. För att hitta den bäst testade ugnar finns det bra jämförelsesidor att använda dig av. Det finns idag i huvudsak tre typer av ugnar. De kan sedan i sin tur ha olika funktioner inbyggt. De tre ugnar som idag dominerar marknaden är den traditionella ugnen som har över- och undervärme, varmluftsugnen och ångugnen som många gånger finns i kombinationsmodell med varmluft. Den billigaste varianten är den traditionella ugnen.

Välja rätt ugn

Det du behöver bestämma dig för är om du sa ha särskilda funktioner eller viss teknik i din ugn. Sedan är det även andra faktorer som kan vara värt att ta med i beräkningen. Bland annat är det bra att före du väljer bestämma budget, vad den får kosta. Sedan även fundera på saker som hur stor ugnsvolym du behöver, hur snabbt den värms upp, energiförbrukning, säkerhet, material och färg. Skillnaden mellan en vanlig traditionell ugn och en varmluftsugn är i att den förstnämnda så är det så att maten då värms upp med bara värme, inget annat. En varmluftsugn däremot har en fläkt som gör att den varma luften så att säga cirkulerar runt i ugnen. Maten blir då tillagad på ett mer jämnt sätt.

Olika funktioner i ugnen

Idag finns det olika funktioner som en ugn kan ha. Allt från att vara självrengörande till att den har barnlås. Fundera på om det behövs överhettningsskydd eller om du vill ha display, pop out-vred, mickrovågsfunktion, inbyggd timer eller en inbyggd termometer som stänger av ugnen när steken nått rätt temperatur. Fundera helt enkelt på vilka funktioner som är viktiga för dig, så an du välja bort de ugnar som inte har dessa.

DELA