Gör rent kylskåpet på rätt sätt

0
254

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

I kylskåpet så förvarar vi stora delar av den maten vi äter. Men det är sällan vi ser till att göra rent eller tvätta det. Det är dumt, eftersom det kan påverka kvaliteten på maten. Ditt kylskåp bör med jämna mellanrum göras rent, då håller det även längre. Du kan börja med att koppla ur eller stänga av kylen, så att inte det går åt onödig energi. Efter det så kan du tömma ur den från alla matvaror. Ställ dem på diskbänken så länge. Passa på att gå igenom vad det är. Släng saker som är för gammalt eller som du vet att du inte kommer äta upp. Plocka även ut lösa hyllplan, lådor och annat.

Rengör hela kylskåpet

Det kan vara en god idé att6 fylla diskhon med hett vatten. I vattnet kan de sedan hålla i vinäger, bakpulver och diskmedel. I detta vatten kan du göra rent hyllor och lådor som du tog bort innan. För de hyllplan som sitter fast i kylskåpet an du strö över lite bakpulver, sedan tillsätta vinäger och citronsaft. Sedan kan du ta en diskborste och skrubba loss! Se även till att skrubba väggarna, taket och nedersta delen. Se även till att du torkar av skarvar och gummilister, eller skrubba med en tandborste. När hela insidan är klar, sätt på kylen och börja placera tillbaka maten. Torka även av en del av detta om det är kladdiga burkar, flaskor och så vidare. Sist men inte minst, stäng dörren och torka av den med en fuktig trasa med lite diskmedel.

Satsa på nytt kylskåp

Ibland kan det dock vara så att du har ett så pass slitet kylskåp att det inte är värt att göra rent det. Då kan det vara bra att istället köpa ett helt nytt! Klicka här för att hitta bra kylskåp till vettiga priser.

DELA