Home Allmänhet Gör dig redo för att bygga hus

Gör dig redo för att bygga hus

0
Gör dig redo för att bygga hus

Det första att göra när du ska bygga ett hus är att göra upp en budget. Du måste vara säker på att du kan finansiera bygget och räkna med eventuella oförutsedda kostnader. Bestäm redan innan det högsta priset du kan tänkas betala för huset. Om du inte gör detta finns det risk för att du står i slutändan och behöver ta ett lån för att betala kostnaderna.

Planera och sök bygglov

Vidare bör du planera för bygglovet, dra el samt avlopp. Gör en tidsplan på hur lång tid detta kan tänkas ta och hur du gör det. Ett bygglov kan ta lång tid innan det blir godkänt – ibland upp till 4 månader. Skicka iväg ansökan så fort du bestämt dig för planerna och ritningarna på huset.

Beställ en huskatalog

Bestäm sedan mer exakt hur huset ska se ut – för att göra detta kan du beställa en huskatalog. I en huskatalog får du inspiration i form av bilder, information och tips på hur ditt drömboende kan komma att se ut. Arkitektritade modeller med möjliga modifikationer som kan göras på de respektive modellerna efter dina önskemål. Beställ huskatalog från Anebyhus idag för att få inspiration och komma ett steg närmare till ditt nya boende.

Anebyhus har över 60 olika modeller i sin katalog i olika storlekar, prisklasser och utföranden. Du får huskatalogen enkelt skickat till din e-postadress helt kostnadsfritt.

Must-have och Want-have

Fundera på vilka delar i huset som du vill fokusera på och vad du eftersöker. Är en stor veranda viktigt men du klarar dig bra med ett mindre kök? Eller är ett stort och rymligt badrum med badkar, dusch och är kanske en bastu något du vill ha?

Gå igenom dina måste samt saker du gärna skulle vilja att ditt nya hus har. Skilj på “must-have” och “want-have” – det är två olika saker. Om du har råd kan du fylla på med “want-have” – men “must have” går först.