Home Hemmet Ett stort utbud av vinkylare!

Ett stort utbud av vinkylare!

0
Ett stort utbud av vinkylare!

Letar du efter en vinkylare men vet inte vilken av alla vinkylare eller vinskåp du ska välja? Vi tipsar om hur du kan tänka och se det stora utbudet av vinkylare här!

Vinkylare online

När du kommer in i en butik, kommer du som oftast att ha en kunnig expedit, som vägleder dig till rätt köp. Detsamma kan vara svårt via internet men å andra sidan finns det vinkylarguider och ett otroligt stort utbud av vinkylare som ingen butik kan matcha.

Varför skaffa en vinkylare?

Såvida du inte har tillgång till en djup källare med stabil temperatur året runt, är ett vinskåp det bästa du kan göra för ditt vin. I motsats till ett traditionellt kylskåp, håller och fördelar en vinkyl temperaturen bättre och mera stabilt. När du ska sköta om dina mest uppskattade viner är en stabil temperatur det viktigaste. Det samma gäller UV-strålning och skakningar, som helt bör undgås. En bra vinkyl håller koll på alla tre genom ett datorstyrt system för temperaturkontoll, glasdörrar med UV-filter och silikonupphängda kompressorer. Vill du nörda ned ytterligare kan du med fördel titta efter en vinkyl med aktiv luftfuktning, så korkarna inte torkar ut i den änden av flaskan, som inte är i kontakt med vinet. 

Vad bör ytterligare tänka på?

Förutom vinskåpets placering, bör du överväga hur stort skåpet fysiskt ska vara. Ska skåpet stå under bordsskivan i köket, duger det naturligtvis inte att skåpet är högre än bordsskivan. Ska skåpet stå i källaren, är det viktigt att du har mätt källartrappans dimensioner så du är säker på att vinkylen rent faktiskt kan komma ner för trappan. Ett annat viktigt övervägande du bör göra är, hur många flaskor du ska förvara. Lägg gärna på 50% till antalet flaskor, om det handlar om ett vinskåp till långtidsförvaring. Det kommer att vara en större ingående trafik av flaskor än utgående.