Enkla tips för stopp i avloppet

0
144

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Stopp i avloppet beror oftast på slarv eller lathet. Kanske skrapar du av matrester i vasken eller kastar ner produkter i toaletten som inte kan spolas ner ordentligt. Lösningen på stopp i avloppet är inte alltid kemikaliska produkter eller en dyr rörmokare.

Här ger vi några tips på hur du blir av med stopp i avloppet på bästa sätt.

Stopp i vasken i köket

Det allra vanligaste stoppet i avloppet är faktiskt i köket. Där hanteras det mycket mat, fett och olja. Som oftast går ner i avloppet även om det inte är den bästa lösningen för avloppsrören. En skonsam avloppsrensning som inte skadar rören är att först rensa vattenlåset. Om detta inte fungerar kan du hälla i varmt vatten i avloppet, oftast rensar det bort det mesta av smuts och fett.

Du kan även prova med diskmedel och varmt vatten eller bakpulver blandat med vinäger och varmt vatten.

Stopp i toaletten

Att få stopp i toaletten kan vara väldigt otrevligt. Men oftast är det väldigt lätt att lösa ett stopp i toaletten. Försök först med vattenmetoden som innebär att du fyller en hink med vatten som du sedan häller med full kraft ner i toaletten.

Häll gärna vattnet från så hög höjd som möjligt. Om du har en vaskrensare hemma är det smart att försöka även med denna. Tryck fast sugproppen ordentligt och dra sedan vaskrensaren upp och ner med kraftiga rörelser.

Hur du förebygger stopp i avloppet

Det allra bästa är självklart att aldrig få stopp i avloppet. Men det kan kännas som en omöjlighet! I köket gäller det att vara noga med matrester, fett och olja. Ju mindre smuts du häller ner i avloppet ju mindre risk att det blir stopp i avloppet.

Var noga med att rensa golvbrunnen i badrummet med jämna mellanrum. Där samlas det oftast mycket hår och fettrester från schampo och annat.

Spola endast ner papper i toaletten och inget annat!

DELA