Beställning av kontorsmaterial – så gör du

0
88

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Beställning av kontorsmaterial kan vara en riktigt rolig uppgift om du vet hur du ska göra. En väldigt viktig aspekt att ha i åtanke är att sätta ihop en budget går ihop med företagets ekonomiska möjligheter. Hur mycket pengar kan din firma avse för kontorsmaterial?

En annan faktor är att bestämma hur ofta en beställning av kontorsmaterial behöver göras. Gäller den månatlig beställning eller kan du göra dem mer sällan? Är det ok att köpa större kvantiteter ifall det finns extrapris eller har inte företaget råd med större utgifter än de inplanerade?

I allmänhet kan man säga att behovet av kontorsmaterial skiljer sig olika kontor emellan. En del företag är starkt påverkade av digitaliseringen. Idag printas det ut färre dokument än för 10 år sedan. Pappersbruket har minskat och det har en positiv och önskad effekt på miljön. Trots den förändringen kan man säga att kontorsmaterial behövs fortfarande och kommer antagligen att behövas framöver.

Planering är viktig

Planering är A och O när du ska beställa kontorsmaterial. En tumregel som du ska följa är att olika saker tar slut under olika tidpunkter.

Här är några bra tips för dig som behöver kontrollera behovet av kontorsmaterial:

  • Håll utskick över lagret. Om något håller på att ta slut, se till att göra din beställning tidigare än beräknad.

  • Gör en digital lista som du lätt kan ändra i.

  • Be kollegor att skriva sina önskemål i listan och lägga till kontorsmaterial och redskap de behöver.

  • Håll dig till budgeten.

Från papper till kaffemuggar

Många leverantörer av kontorsmaterial har valt att utöka sitt utbud. Resultatet är att förutom de självklara varorna såsom pennor, papper och block kan du idag köpa möbler, kaffemuggar, kakor, kaffe och socker. Allt som ett kontor skulle behöva finns på en och samma plats. Tänk så lätt och smidigt det är.

DELA