Behöver du en ny tvättmaskin?

0
262

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Idag är ett måste att ha en tvättmaskin i hushållet. Även den som hyr lägenhet kan idag ofta installera en egen, för att slippa använda en gemensam tvättstuga. Men då är det bra att höra med hyresvärden att det är ok först. Det eftersom det kan behövas installationer av el och avlopp. Du som bor i hus har ju valfriheten att själv bestämma. Om du har en tvättmaskin redan men känner att det är dags att köpa en ny, så kan du köp online här. Men först, bestäm dig vad du är ute efter! Att välja tvättmaskin kan tyckas simpelt, men då det finns många modeller varav många har nya funktioner så kan det vara bra att fundera ett extra varv på vad du vill ha.

Toppmatad eller frontmatad maskin?

Idag finns det två huvudsakliga tvättmaskiner. Det är toppmatade och frontmatade. En frontmatad maskin har sin lucka på framsidan medan den toppmatade har luckan på ovansidan. Ofta så är det ingen skillnad på trumman i sig, då en toppmatad kan ta lika många kilo som en frontmatad. Det som är skillnad är att den toppmatade är mindre på utsidan och fungerar bra i trånga utrymmen. Du som vill ha en tvättmaskin och torktumlare på varandra som en tvättpelare, du bör ju välja den frontmatade.

Vilka funktioner är viktiga för dig?

Det finns idag tvättmaskiner med enkla program så väl som det finns mer avancerade funktioner på andra. Fundera på om du har behov av flera olika tvättprogram samt om du vill ha en energisnål maskin. Tvättmaskinen i sig kan aldrig vara helt tyst, men det finns modeller som är mer tystgående än andra, så det är även en sak att ta i beaktning. En del tvättmaskiner är även idag kombinerade så att de går att använda som torktumlare med, så fundera på om det är ett alternativ.

DELA