Att kombinera vin med mat

0
227

This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Att kombinera ett bra vin med mat du älskar är inte fel! Det kan vara ett riktigt magiskt förhållande mellan dessa två komponenter, om man vet hur man ska kombinera dem. Idag finns det gott om så kallade traditionella kombinationer men det säger inte att du kan välja det vin du föredrar framför vad det traditionella rådet säger. Förr hade man ganska enkla kombinationer mellan mat och vin. Det man sa då var att röda viner ska man ha till rött kött, vita viner till vitt kött, fisk eller fågel samt att man skulle ha fylliga och djärva viner till kraftig mat och lättare viner till lättare måltider. Dock är det inte alltid så det behöver vara. Du kanske inte gillar rött vin överhuvudtaget. Då går det utmärkt att ta ett vitt vin eller en rosé istället!

Ta det vin du föredrar

Många gånger kan vin kombinerat med mat göra att smakerna förhöjs, på båda delar. Visst är det så att vissa viner passar mer eller mindre bra ihop med vissa maträtter eller råvaror. Rätt sorts vin kan ta fram smaker i maten man annars inte känner och tvärtom med för den delen, att maten kan ge vinet en annan smak. Dock gäller det även att ta hänsyn till sin egen smak när det kommer till vin. Bara för att det enligt tradition passar bra med en robust Bourgogne till en stek, så kanske du inte gillar det vinet. Då kan det faktiskt passa bra med en Riesling istället. Om du behöver vintillbehör eller glas att servera i, besök då https://www.wineandbarrels.se/. Sen, tänk så här, det allra bästa sättet att kombinera vin och mat är helt enkelt att testa sig fram för att se vad du gillar att ha ihop! Du kan ju hitta helt nya kombinationer som faller dig i smaken så att säga!

DELA