Home Allmänhet Använd rätt typ av slipmaskin

Använd rätt typ av slipmaskin

0
Använd rätt typ av slipmaskin

En slipmaskin är som det låter, en maskin man kan använda för att slipa med. Det finns dock varianter av slipmaskiner som man kan använda för att kapa eller för att polera med. Om du ska köpa en ny maskin, kolla gärna in S Maskin slipmaskin. Hos dem finns det många olika sorter slipmaskiner. Om du ska ha en slipmaskin är det bra att välja den som passar det du ska ha den till. Bland varianter att välja på har du till exempelvis bandslipar, planslipar, vinkelslipar och mycket mer.

Vilken slipmaskin passar dina behov?

Det finns som sagt många modeller och varianter av slipmaskiner att välja på idag. Det finns de du håller i handen, sådana som sitter fast på en bänk eller sådana som kan stå på golvet. En variant är bandslip. Denna har då ett slipband som hela tiden leds över en driv-och styrulle. Med bandslipen kan du slipa trä, plast samt även metaller som inte är järnhaltiga. Bandslipen är även bra om du ska slipa bort mycket material.

Behöver du kapa?

Om det är så att du inte bara vill slipa utan även vill kunna kapa, då är det bra att satsa på en vinkelslip. De har som en roterande slipskiva och den går att ha då du ska slipa eller kapa material. Du kan använda den till metall, sten med mera.

Andra typer av slipmaskiner

Det finns även andra sorters slipmaskiner som till exempelvis deltaslip. Den drivs av en vibrationsmekanism och den passar bra om du måste slipa på ställen som är svåra att nå med andra slipmaskiner. Genom att använda olika sorters slippapper går det att slipa en massa olika material med denna slip. Bland annat kan du slipa trä, metall, lack, färg och mycket mer. Andra varianter av slipar är annars planslipar, tallriksslipar samt en massa andra sorters slipar.